Co na przystawki zimne?
Co na przystawki zimne?

Co na przystawki zimne?

Co na przystawki zimne?

Witamy Państwa w naszym artykule, w którym przedstawimy różnorodne pomysły na przystawki zimne. Jeśli szukacie inspiracji na przyjęcie, kolację lub inną okazję, to jesteście we właściwym miejscu. Przedstawimy Wam kilka przepisów na smaczne i efektowne przystawki, które z pewnością zachwycą Waszych gości.

1. Sałatka z krewetek i awokado

Ta sałatka to idealny wybór na przystawkę zimną. Składniki, które będą Wam potrzebne to:

  • 200g krewetek
  • 1 awokado
  • 1 pomidor
  • 1 ogórek
  • 1 cebula
  • sok z limonki
  • oliwa z oliwek
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie jest bardzo proste. Krewetki gotujemy, a następnie studzimy. Awokado, pomidor, ogórek i cebulę kroimy w kostkę. Wszystkie składniki mieszamy w misce, dodajemy sok z limonki, oliwę z oliwek, sól i pieprz. Sałatkę podajemy schłodzoną.

2. Roladki z łososia

Kolejnym pomysłem na przystawkę zimną są roladki z łososia. Składniki, które będą Wam potrzebne to:

  • 200g wędzonego łososia
  • 100g śmietany
  • 1 ogórek kiszony
  • 1 pęczek szczypiorku
  • sól i pieprz do smaku

Łososia kroimy na cienkie plastry. Śmietanę mieszamy z posiekanym szczypiorkiem, solą i pieprzem. Na każdy plaster łososia nakładamy niewielką ilość farszu ze śmietany i szczypiorku, a następnie zwijamy w roladki. Na wierzchu każdej roladki umieszczamy plaster ogórka kiszonego. Przystawkę podajemy schłodzoną.

3. Carpaccio z buraka

Kolejnym ciekawym pomysłem na przystawkę zimną jest carpaccio z buraka. Składniki, które będą Wam potrzebne to:

  • 2 średnie buraki
  • 100g sera feta
  • garść rukoli
  • garść orzechów włoskich
  • sok z cytryny
  • oliwa z oliwek
  • sól i pieprz do smaku

Buraki gotujemy, a następnie studzimy i kroimy na cienkie plastry. Ser fetę kruszymy na mniejsze kawałki. Na talerzu układamy plastry buraka, na wierzchu układamy fetę, rukolę i posiekane orzechy włoskie. Całość skrapiamy sokiem z cytryny, oliwą z oliwek, solą i pieprzem. Przystawkę podajemy schłodzoną.

4. Tatar z łososia

Ostatnim przepisem, który chcielibyśmy Wam polecić, jest tatar z łososia. Składniki, które będą Wam potrzebne to:

  • 200g świeżego łososia
  • 1 cebula
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • 1 łyżka musztardy
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • sok z połowy cytryny
  • sól i pieprz do smaku

Łososia kroimy w kostkę. Cebulę drobno siekamy. W misce mieszamy łososia, cebulę, koperek, musztardę, sos sojowy, sok z cytryny, sól i pieprz. Tatar podajemy schłodzony.

Mamy nadzieję, że nasze propozycje przystawek zimnych przypadną Wam do gustu. Wypróbujcie nasze przepisy i zaskoczcie swoich gości smakiem i prezentacją. Smacznego!

Zapraszamy do zapoznania się z naszym menu przystawek zimnych! Sprawdź naszą ofertę na stronie https://rekrutacyjnarewolucja.pl/.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here